Edward Sharpe & The Magnetic Zeros

De vieze hippie weet ook niet alles. Te jong om de jaren zeventig meegemaakt te hebben en te oud om niet te weten waar ons eten vandaan komt (echt, het bestaat), is ze een hippie-in-wording. Er is zoveel wat ze nog moet leren, oefenen, loslaten: een proces dat deze blog vastlegt. Vinden en delen zijn twee kanten van dezelfde yogamat.

Zo was ze bijvoorbeeld niet op Woodstock (helaas), maar wel op Lowlands (lang, lang geleden). Die ervaring leerde dat Wikipedia op het juiste spoor zit wanneer het schrijft:

Muziek was in de hippiecultuur een belangrijk element. Behalve dat de hippies constateerden dat protestliederen uitstekend gebruikt konden worden om zich te distantiëren van de rest van de maatschappij, gingen hippies ervan uit dat de sfeer die muziek schept, mensen samen kan brengen.

Hoe beter deze website te beginnen dan met een mooie soundtrack? Een volkslied voor de hippies, iets om ons samen te brengen en gaande te houden tijdens momenten dat het lastig is optimistisch blijven. Precies zulke liedjes maakt Edward Sharpe and the Magnetic Zeros (mooie website, en mis hun Town of Songs niet).

De zanger, Alex Ebert, zegt dat zijn grootste inspiratie van de basischool komt, tijdens muziekles. Niet omdat hij daar voor het eerst met instrumenten in aanraking kwam, dat technische maakt niet zo uit. Het gaat hem om muziek als gemeenschappelijke ervaring. Zijn basisschoolvrienden en hij, iedereen speelde samen, blokfluit, triangel, en zong in koor.

Die basis herken je direct, maar Edward Sharpe and the Magnetic Zeros is meer dan een stel hummende hippies. De elf bandleden kunnen daadwerkelijk wat: meeslepende, eclectische muziek maken. Luister maar. Dit is muziek die het leven viert, en uitbundig blijft. Een goede binnenkomer voor de vieze hippie, toch?

Op 6 juli speelt Edward Sharpe and the Magnetic Zeros in de Melkweg, Amsterdam. Helaas is het concert volledig uitverkocht. (Als jij iets anders hebt gehoord – laat het vooral weten! Dit is één van die momenten die de vieze hippie graag zou meemaken.)

Advertenties