Shakira

De vieze hippie schreef er al wat gekscherend over op Twitter, maar inmiddels is ze bloedserieus: Shakira is de bom.

Laten we wel zijn: de oude Shakira. De nieuwe nummers, tsja. Misschien klinkt ze nu heel oud, maar de vieze hippie hoort niet echt meer verschil tussen de 40 verschillende top-40 nummers. Ze hebben een lekkere hardloop-beat, daar niet van, maar om naar te gaan zitten luisteren, nou nee.

Maar lang, lang geleden, bracht Shakira een album uit, genaamd Dónde están los ladrones (“waar zijn de dieven”), geschreven door de zangeres zelf. Zie alleen al het refrein van het titelnummer:

Donde estan los ladrones?
Donde esta el asesino?
quiza alla revolcandose
en el patio del vecino
y que pasa si son ellos
y que pasa si soy yo
el que toca esta guitara
o la que canta esta cancion
la que canta esta cancion…

(Vertaling van Vieze Hippie: Waar zijn de dieven? / Waar zijn de moordenaars? / Misschien hangen ze rond / in de buurman z’n achtertuin / En wat dan nog als dat ze zijn / En wat dan nog als ik het ben / Degene die deze gitaar speelt / of die dit lied zingt / Zij die dit lied zingt)

Als dat het gevoel van de opgejaagde, vrijgevochten hippie niet vertegenwoordigt!

Zonder dollen: het zijn gewoon lekkere nummers. Sterke teksten, meeslepende melodie, zang vol passie (voor de gevoelige luisteraar misschien soms net iets te veel passie), en wanneer je er rustig op heupwiegt als houterige Nederlander, kun je je toch een beetje sensueel voelen. Een beetje zo:

Tel daarbij op dat ze vijf (okee, vier) talen spreekt, best wel sympathiek is, en twee fondsen heeft opgericht voor onderwijs, en wellicht is ze nog wel een kans waard? Probeer dat album, evenals de MTV unplugged editie. Andere tips voor lekkere zomermuziek zijn meer dan welkom. We moeten het gevoel toch érgens vandaan halen.

Advertenties