Vieze Veganist Uit Eten

We beginnen vandaag met een raadsel. Komt ‘ie: Twee veganisten gaan uit eten in Mildred’s, een begrip onder de veganistische Londenaren. Ze bestellen zes gerechten. Hoeveel daarvan zijn veganistisch?

Als de een haar tanden in het voorgerecht zet (op houtskool geroosterde artisjokken met crostini’s en aioli), verzucht ze direct dat het heerlijk is. “En zo knap hè! Die aioli, hoe ze dat nou vegan hebben gemaakt, dat vraag ik me echt af.”

Woeps. Ja, dat krijg je ervan. Als er een vegan optie op de kaart staat, moet je dat bij het bestellen natuurlijk wel even aangeven. Zo at de ene vegan voor het eerst in máánden weer zuivel, en kreeg de andere vegan later op de dag acute buikpijn (J’accuse de feta). Maar lekker dat het was, en zo leuk, dat we het snel weer vergeten waren. Zo zie je maar: veganisten zijn helemaal niet lastig.

(Disclaimer: Ik had alleen mijn mobiel bij me, dus onderstaande foto’s doen geen recht aan het festijn dat Mildred’s heet)

Bij het bestellen van de burger van de dag vroeg de bediening: “Frites van gewone aardappelen, of zoete aardappelen?” Dat soort vragen mogen vaker gesteld worden.

Eerlijk zullen we alles delen (zodat we geen drie-, maar een zes-gangen menu kunnen verorberen)

De ‘mezze’ (Turkse tapas): bieten-yoghurt dip, chili-feta dip, tabouleh, mini-aubergine gevuld met peper, dolma met rijst en munt en rice en Turks brood.

“Nemen jullie wel een toetje?” vraagt de bediening. “Dat moet echt, de chocolade-truffeltaart is to die for.”

Tsja, als je het zo brengt.. De vieze hippie stelt al van jongs af aan haar menukeuze af op de kwaliteit van het toetje (“Hebben ze grand dessert? Dan neem ik alleen een voorgerecht!”) en haar veganistische metgezel is nu eenmaal op vakantie – natuurlijk nemen ze een toetje.

De tofu-mango cheesecake. Helemaal niet slecht, sterker nog, erg lekker. Maar ze viel toch een beetje in het niet bij

de truffel van frambozen en pure chocolade

Beste lezer, er zijn geen woorden voor. Boek zo snel mogelijk een treinkaartje naar Londen, neem al je vegangstige vrienden en familieleden mee, en zetel jezelf in Mildred’s (oh, en niet vergeten: “we would like the vegan option, please!”).

Advertenties